Koto-digi hanke
- Tehtävät ja palvelut
- Digi- ja tietopalvelut
- Kokonaisarkkitehtuurin hallinta
- Kehittämis- ja projektisalkun hallintapalvelu
- Digitaalinen palveluväylä SDG
- Tietoalusta Mylly
- Työmarkkinatori
- Yleinen avustusjärjestelmä (YA)
- Hallinto- ja kehittämispalvelut
- Hae maksatusta
- Työvoima ja kotoutuminen
- TE-palvelut
- Monialaisten palvelujen tuki
- Kansainvälinen rekrytointi
- Kotoutumisen edistäminen
- TE- ja KOTO-palveluiden tiedolla johtaminen
- Asiakirjajulkisuus ja tietopyynnöt
- Oikaisuvaatimus ja muutoksenhaku
- Tutkimuslupahakemus
Koto-digi-hanke
Kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut
KEHA-keskuksen Koto-digi-hankkeessa kehitetään kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut, jotka voidaan ottaa kunnissa käyttöön 1.1.2025 lähtien. Tietojärjestelmäpalveluiden tarkoitus on tukea kuntien kotoutumisen asiakastyötä, parantaa tiedonvaihtoa kotoutumisen toimijoiden välillä ja tuottaa tietoa kotoutumisen tiedolla johtamista varten kunnallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla.
Koto-digi-asiakastietojärjestelmää käytetään kuntien kotoutumispalveluissa. Asiakastietojärjestelmä tukee erityisesti kansainvälistä suojelua saavien vastaanottoa ja palveluihin ohjausta.
Koto-digi-järjestelmän tietorakenne harmonisoidaan TE-palveluiden tietojärjestelmän kanssa tietojen luovutusten tehostamiseksi ja kotoutumisen tiedolla johtamisen yksinkertaistamiseksi. Lisäksi järjestelmään kehitetään mahdollisuuksia erilaisten tietovarantojen, yhdyspintojen ja laajennusten hyödyntämiseen kuntakentällä.
Koto-digi-järjestelmäpalveluiden käytöstä säädetään uudessa kotoutumislaissa. Kuntia koskeva käyttövelvoite astuu voimaan siirtymäajan jälkeen 1.1.2027. KEHA-keskus vastaa tietojärjestelmän rakentamisesta, ylläpidosta ja niihin liittyvistä kustannuksista. Järjestelmän käyttö on kunnille maksutonta.
Järjestelmäkehityshanke toteutetaan osana työ- ja elinkeinoministeriön Pakolaisten kuntiin ohjaamisen ja kotoutumisen tuen toimintaohjelmaa, Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) rahoituksella.
Päivitämme hankkeen tietoja myös työ- ja elinkeinoministeriön kotoutuminen.fi sivustolla.