Palvelumme maksatusasioissa ja yhteystiedot

 

Svenska | English

 Vuodenvaihteen maksuaikataulut KEHA-keskuksessa

Vuodenvaihteen maksukatko on tänä vuonna ajalla 21.12.2018 – 4.1.2019. Tänä aikana maksatuksia voidaan käsitellä vain poikkeuksellisesti. Maksukatkon aikana päivitetään tietojärjestelmiin mm. vuoden 2019 viivästyskorko sekä vuodenvaihteessa voimaan tulevat muutokset tilipuitteissa sekä talousarviossa. Työttömyysetuuksiin ei tulevana vuodenvaihteena tule indeksimuutoksia. Palkkatuen ja starttirahan päivitetyt maksatusohjeet löytyvät KEHA-keskuksen sivuille linkitettyinä. Starttirahan vuoden 2019 maksupäivät on myös päivitetty sivuillemme.

Palkkatuen maksatuksissa käsittelyajat ovat normalisoituneet

Maksatusyksikön käsittelyajoissa on ollut viiveitä vuoden 2018 aikana johtuen palkkatuen ja starttirahan kysynnän kasvusta. Tämä tarkoitti valitettavasti kumuloituvia viiveitä myös muissa maksatuksissa, erityisesti kunnille maksettavissa korvauksissa. Henkilöstömme määrää saatiin lisättyä ja käsittelyajat palkkatuessa ovat normalisoituneet. Tilanne on nyt erittäin hyvä. Myös kuntakorvausten käsittely on jatkunut lähes normaaliin tahtiin. Laskennallisten korvausten automatisointihankkeen myötä saamme nyt lähes sataprosenttisesti saman kuun aikana maksuun pakolaisista ja turvapaikanhakijoista kunnille maksettavat laskennalliset korvaukset. Kuntouttavan työtoiminnan korvauksissa ja erityis- ja tulkkauskustannuksissa kunnille on vielä noin kahden kuukauden käsittelyjono, käsittelyssä ovat syyskuussa tulleet hakemukset, mutta työelämäkokeilukorvaukset saadaan maksuun vielä ennen joulua. Nämä korvaukset odottivat työ- ja elinkeinoministeriön asetusta, joka tuli voimaan vasta 1.12.2018. Tilinpäätösaikataulun kireydestä johtuen alkuvuonna tulevat hakemukset käyvät maksulupamenettelyn, joka tuonee joidenkin viikkojen viivästyksiä kuntouttavan työtoiminnan korvaushakemusten käsittelyyn. Vuodenvaihteessa ei ole tulossa indeksikorjauksia, joten maksujärjestelmämme avautuvat varsin nopeasti ja olemme täydessä vauhdissa jo 7.1.2019.

Käsittelyaikaennuste vuodenvaihteessa 2018 – 2019:

 • starttiraha käsitellään normaalin maksuaikataulun puitteissa, ei viiveitä
 • palkkatuki yksityisille: käsittelyaika alle 30 vrk, ei viiveitä (työttömien yhdistysten palkkatukihakemukset käsitellään etusijaisesti, käsittelyaika on max. 4 viikkoa)
 • palkkatuki kunnille ja kuntayhtymille: käsittelyaika noin 30 vrk, ei viiveitä
 • kuntouttavan työtoiminnan korvaukset: käsittelyaika noin 8 viikkoa
 • kotoutumiskorvaukset kunnille: käsittelyaika noin 8 viikkoa
 • laskennalliset kotoutumiskorvaukset: reaaliaikainen
 • muut maksatukset: normaali käsittelyaika noin 30 vrk, ei viiveitä
 • laskutuksen perusteella maksettavat: eräpäivinä, ei viiveitä

Kiitän asiakkaitamme hyvästä yhteistyöstä ja erityisesti kärsivällisyydestä tämän vuoden aikana, maksuviiveistä johtuen. Toivotan asiakkaillemme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa.

Pauliina Smolander
maksatusjohtaja

ELY-keskusten ja TE-toimistojen asiakaspalvelukeskukset

Yritys-Suomen puhelinpalvelu 0295 020 500, ma-pe klo 9-16.15
Yleisneuvontaa työ- ja elinkeinopalveluista sekä opastusta verkkopalvelujen käyttöön. Yritys-suomi neuvoo palkkatuen ja starttirahan maksatuksen sähköisessä asioinnissa ja Katso-tunnisteen käytössä.

Liikenteen asiakaspalvelu, 0295 020 603, ma-pe klo 9-16
Toimituskorvauksiin sekä yksityistieavustuksiin liittyvissä tiedusteluissa palvelee liikenteen asiakaspalvelu.

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu, 0295 020 900, ma-pe klo 9-16
vesien- ja ympäristönhoidon, rakennusperinnön hoidon sekä muissa ympäristöön liittyvissä maksatustiedusteluissa palvelee ympäristöasioiden asiakaspalvelu.

Henkilöasiakkaiden TE-palvelut saat jatkossa yhdestä palvelunumerosta, 029 502 5500 (palvelua suomeksi), 029 502 5510 (palvelua ruotsinkielellä).

 

 Tiedustelut sähköpostilla

Maksatusalueiden yhteystiedot

 • Uudenmaan maksatusalue, PL 1002, 00521 Helsinki (Uusimaa)
 • Eteläinen maksatusalue, PL 3300, 45101 Kouvola (Häme, Kaakkois-Suomi)
 • Läntinen maksatusalue, PL 1010, 20101 Turku (Varsinais-Suomi, Satakunta)
 • Keskinen maksatusalue, PL 136, 33101 Tampere (Pirkanmaa, Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa)
 • Itäinen maksatusalue, PL 1000, 80101 Joensuu (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo)
 • Pohjoinen maksatusalue, PL 200, 90101 Oulu (Kainuu, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa)

Muualla verkossa