Uutiset

Uutiset

Uutinen

Tuutti-palvelu avautuu elokuussa ensimmäisille käyttäjäryhmille – tieto käyttöoikeudesta tulee sähköposteihin

27.06.2024

​Tuutti-palvelu avataan elokuun 2024 alussa ensimmäisille käyttäjille, eli työvoimaviranomaisille, TE-toimistoille ja työllisyyden kuntakokeiluille.

Palvelu ei tule elokuussa olemaan vielä valmis, vaan se valmistuu syksyn aikana. Käyttäjät pääsevät seuraamaan valmistumisprosessia ja vaikuttamaan siihen. Tuutti-palvelusta löytyy elokuussa muun muassa ajankohtaisia uutisia työllisyys- ja kotoutumispalveluista, perehdytyksen tukiohjelmaan liittyvä koulutustarjonta sekä tietojärjestelmiin ja tiedolla johtamiseen liittyviä tietokirjastosisältöjä.
 
Keväällä 2024 avattu osaamisen kehittämisen sivusto siirtyy kokonaisuudessaan osaksi Tuutti-palvelua ja syksyllä on luvassa lisää hyviä koulutuksia.

Kuntiin tulee täytettäväksi tiedosto, jolla kunta itse luvittaa työntekijänsä Tuuttiin

TE-toimistojen, kuntakokeiluiden ja työvoimaviranomaisten luvittaminen alustalle tehdään 1.8.2024 alkaen. TE-toimistojen ja kuntakokeiluiden työntekijät luvitetaan alustalle KEHA-keskuksessa jo valmiiksi olevien tietojen avulla.
 
Työvoimaviranomaisten luvittaminen tapahtuu aluksi niin, että KEHA-keskus lähettää kuntien kirjaamoihin ja tiedetyille yhteyshenkilöille tiedoston, jonka kunnat palauttavat täytettynä takaisin KEHA-keskukseen. Myöhemmin syksyllä käyttövaltuushallintaankin tulee muita ratkaisuja.
 
- Tämän tiedoston täyttäminen on tällä hetkellä välttämätöntä, jotta kuntien ja työllisyysalueiden viranomaiset pääsevät Tuutti-palveluun, kertoo projektipäällikkö Maiju Hyttinen.

Käyttäjät saavat ohjeet sähköpostitse

 Tuutti-palveluun luvitettu henkilöstö saa sähköposteihinsa viestin, kun käyttöoikeus on myönnetty. Kirjautumisesta on tehty mahdollisimman helppoa. Tuutti-palvelussa ei käytetä erillisiä tunnuksia, vaan palveluun kirjaudutaan oman organisaation sähköpostilla ja salasanalla. Ensimmäisellä käyttökerralla palvelu vaatii aina kaksivaiheisen tunnistautumisen.  

Kun työvoimapalvelukäyttäjät on saatu Tuuttiin, luvitetaan seuraavaksi kuntien kotoutumisen asiantuntijat syyskuussa ja sidosryhmien edustajat (kuten KELA ja hyvinvointialueet) lokakuussa.

- Suosittelemme Tuuttiin kirjautumista heti, kun käyttöoikeus myönnetään. Käyttäjät ovat merkittävässä roolissa siinä, että saamme Tuutin toimimaan moitteettomasti vuoden 2025 alussa. Ja tuleehan Tuuttiin joka viikko uusia asioita, joten ei kannata lannistua, vaikka ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä Tuutin hyödyt eivät heti aukeakaan, Maiju Hyttinen vinkkaa.

Lisätietoa:
Maiju Hyttinen, projektipäällikkö, lomakaudella kysymykset osoitteeseen, tuuttilinja@ely-keskus.fi